Drept Penal
Justiția pe care o meriți!
Cea mai bună apărare de pe piața de avocatură din România
Dreptul penal, cu o aprofundare deosebită in cazul infracțiunilor de tipul white collar (evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, fraude, infracțiuni informatice ș.a.) este domeniul pe care a fost construită reputația societății noastre.
De-a lungul timpului am reprezentat cu succes clienți în fața organelor de urmărire penală și în fața instanțelor de judecată, în toate fazele procesuale, obținând rezultate spectaculoase printr-o atitudine proactivă și inovativă.
Experiență în dosarele penale
Asistență și reprezentare juridică în cazurile privind White collar crimes:
> infracțiunile economice: evaziune fiscală, spălare de bani, fraudă.
> infracțiuni de fals și uz de fals;
> infracțiunile de corupție, respectiv luare și dare de mită, trafic și cumpărare de influență;
> infracțiuni de înșelăciune;
> infracțiuni în domeniul urbanismului, precum construirea nelegală în zone protejate;
> Cyber Crimes: piratarea digitală, cyberbully, revenge porn ș.a.
Asistență și reprezentare juridică privind Blue collar crimes:
> infracțiunile la regimul rutier: conducere fără permis, conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive ș.a.
> dosarele de ucidere din culpa în urma malpraxisului medical;
> infracțiuni de trafic național și internațional de droguri de risc și mare risc, consumul de droguri;
> infracțiuni de violență: ultraj, amenințare, loviri și alte violențe, vătămare corporală ș.a.
N.B. Raportat la crezul nostru profesional refuzăm apărarea inculpaților acuzați de infracțiuni privind libertatea sexuală și/sau exploatarea minorilor.
Soluții excepționale în dosarele penale
Soluții privind măsurile preventive
- Plasarea clientului în control judiciar prin respingerea solicitării Parchetului de arestare a clientului într-o cauză având ca obiect grup infracțional organizat și trafic de persoane, ridicând dubii încă din faza incipientă a urmăririi penale cu privire al implicarea clientului în presupusa activitate infracțională;
- Plasarea clientului în control judiciar după ce acesta fusese inițial arestat preventiv sub acuzația de trafic de droguri național și internațional de risc și mare risc, dovedind încă din faza incipientă faptul că inculpatul NU cunoștea conținutul coletelor transportate, clientul nostru fiind de altfel singurul plasat în control judiciar pe parcursul judecății (2 ani).
- Plasarea clientului în control judiciar într-o cauză ce a avut ca obiect o infracțiune de omor, dovedind faptul că în realitate infracțiunea comporta mai degrabă elementele unor loviri sau alte violențe, decesul victimei fiind independent de acțiunea inculpatului.
- Ridicarea controlului judiciar dispus față de client, prin contestarea măsurii în faza de urmărire penală, într-un dosar având ca obiect infracțiuni de înșelăciune ș.a.
Soluții de procedură penală
- Admiterea apelului și trimiterea spre rejudecare a unei cauze privind infracțiuni de contrabandă, dovedind în fața instanței de apel faptul că cercetarea judecătorească nu s-a realizat în mod corespunzător.
- Admiterea apelului și trimiterea spre rejudecare a unei cauze privind infracțiuni la regimul substanțelor stupefiante, dovedind în fața instanței de apel faptul că hotărârea de fond nu a fost motivată, reprezentând o simpla redare a actului de acuzare.
- Admiterea apelului și trimiterea spre rejudecare într-un dosar de evaziune fiscală dovedind faptul că expertiza administrată în fața primei instanțe este incompletă iar întreaga hotărâre de fond se baza pe această expertiză.
- Admiterea cererilor și excepțiilor formulate pe cameră preliminară într-un dosar de evaziune fiscală, dovedind faptul că Parchetul a administrat în mod neloial probatoriul fapt ce a afectat întreaga urmărire penală;
- Excluderea probelor constând în interceptări telefonice într-un dosar de dare de mită, aspect ce a dus la șubrezirea acuzării și necesitatea refacerii în integralitate a urmăririi penale.
Soluții pe fondul cauzei
- Încetarea procesului penal pentru intervenirea prescripției raportat la Decizia CCR 297/2018, fiind una dintre primele astfel de soluții din România;
- Achitarea pentru infracțiunea de trafic de droguri dovedind în fața instanței faptul că inculpatul nu cunoștea existența drogurilor în autoturism.
- Achitarea pentru infracțiunea de încăierare, dovedind faptul că nu existau elementele constitutive ale acestei infracțiuni.
- Achitare pentru infracțiunea de luare de mită, dovedind în fața instanței faptul că inculpatul nu a solicitat niciodată banii în legătură ci îndeplinirea/neîndeplinirea unui act;
- Achitarea pentru infracțiunea de ucidere din culpă ca urmare a unui accident rutier, demonstrând faptul că accidentul a fost exclusiv ca urmare a culpei victimei, fiind imposibilă evitarea acestuia de către inculpat;
- Suspendarea sub supraveghere pentru un client trimis în judecată pentru o infracțiune de omor, reușind schimbarea încadrării juridice în lovituri cauzatoare de moarte și invocând cu succes două cauze de reducere a pedepsei în vederea individualizării.
- Achitarea privind infracțiunea de contrabandă dovedind faptul că inculpatul nu cunoștea (și nu putea cunoaște) proveniența ilicită a bunurilor.
- Clasarea cauzei prin admiterea memoriului formulat de apărare pentru infracțiuni privind evaziunea fiscală;
- Clasarea cauzei prin admiterea memoriului formulat de apărare pentru o infracțiune de delapidare;
- Clasarea cauzei prin admiterea memoriului formulat de apărare pentru o infracțiune de conducere sub influența substanțelor stupefiante;
- Redeschiderea urmăririi penale în multiple cauze de ucidere din culpă/vătămare din culpă ca urmare a unor fapte de malpraxis medical, contestând cu succes în fața judecătorului de cameră preliminară soluțiile de clasare dispuse de Parchet;
Întrebări frecvente despre dosarele de drept penal
Care este onorariul pentru un proces penal?
Onorariile sunt flexibile în funcție de obiectul litigiului. Onorariul pentru consultanță juridică în probleme civile este de 100 Euro + TVA (119 Euro).
Nu pot fi oferite onorarii estimative având în vedere diferențele majore în dificultatea gestionării dosarelor.
Pentru o ofertă de preț ne puteți contacta cu o scurtă descriere a problemei voastre.
Cât durează un proces penal?
Un proces penal poate dura între câteva luni și câțiva ani în funcție de complexitatea acestuia.
Pentru o evaluare a duratei procesului tău ne poți contacta.
Care este rolul avocatului în procesul penal?
În cadrul unui proces penal rolul avocatului este indispensabil fiind unica garanție a respectării dreptului la apărare și la un proces echitabil.
Ai nevoie de mai multe informații?
Scrie-ne sau contactează-ne telefonic!