Augmentare mamară

Augmentare mamară: malpraxis medical

Augmentare mamară: malpraxisul medical. Această intervenție chirurgicală poate contribui la îmbunătățirea încrederii în sine și a stimei de sine. Din păcate, există cazuri în care acest vis se transformă într-un coșmar. Pacienții care au suferit din cauza malpraxisului medical în cazul augmentării mamare poartă urme fizice și emoționale pe termen lung.

Aceste situații se dovedesc a fi extrem de copleșitoare pentru pacienți, care trec printr-o varietate de emoții, cum ar fi dezamăgirea, furia, frica și neputința. Impactul asupra calității vieții pacienților este semnificativ, iar procesul de recuperare este dificil și costisitor.

Unul dintre cele mai dureroase mesaje pe care le auzim de la persoanele care au căzut victime ale malpraxisului în cazul augmentării mamare este: „Îmi este rușine să mă mai privesc în oglindă”.

Acum, să analizăm:

Cauzele malpraxisului medical în caz de augmentare mamară

Augmentarea mamară este una dintre cele mai răspândite proceduri estetice la nivel global. Această intervenție presupune inserarea unor implanturi mamare pentru a spori volumul sânilor. Motivele care îi determină pe pacienți să dorească să-și mărească sânii sunt diverse: dorința de a-și îmbunătăți aspectul fizic, restaurarea formei și volumului după o sarcină sau pierdere în greutate, sau ca urmare a unei mastectomii parțiale sau totale.

Pacienții care optează pentru această procedură au speranțe mari, dar rezultatele dorite nu sunt întotdeauna obținute. Există mai multe motive pentru care augmentarea mamară poate eșua, inclusiv dimensiunea și forma implantului, poziția acestuia, infecții, rupturi sau deformări ale implantului, reacții alergice sau formarea de chisturi.

Există două tipuri principale de augmentare mamară: implanturile mamare și transferul de grăsime. Implanturile mamare reprezintă dispozitive medicale sterile plasate în spatele țesutului mamar sau sub mușchiul pieptului, cu scopul de a mări volumul sânilor. Acestea pot fi umplute cu soluție salină sau silicon.

Transferul de grăsime, pe de altă parte, presupune prelevarea de grăsime din alte părți ale corpului, precum coapsele sau abdomenul, și injectarea acesteia în sân. Această metodă poate fi o opțiune pentru femeile care doresc o creștere subtilă a sânilor și care au suficientă grăsime în alte zone ale corpului.

Atât implanturile mamare, cât și transferul de grăsime pot fi realizate prin diverse tehnici chirurgicale, inclusiv incizii sub sân, în jurul areolei sau în axilă. În general, chirurgul va selecta metoda potrivită pentru fiecare pacient, ținând cont de anatomia lor individuală și de obiectivele chirurgicale.

Înainte de a alege un tip de augmentare mamară, este crucial să discutați cu chirurgul dumneavoastră și să aveți o înțelegere clară a avantajelor și dezavantajelor fiecărei opțiuni.

Erorile medicale în caz de augmentare mamară

Erorile medicale reprezintă principala cauză a eșecului intervențiilor de augmentare mamară. Printre cele mai frecvente greșeli se numără poziționarea inadecvată a implantului, utilizarea unor implanturi de dimensiuni nepotrivite, infecțiile post-operatorii, sângerările, necrozele și problemele de cicatrizare.

Poziționarea greșită a implantului poate duce la asimetria sânilor sau la o poziționare inegală a acestora. Utilizarea implanturilor prea mari sau prea mici poate cauza efecte nedorite, cum ar fi vizibilitatea sau palpabilitatea implantului, asimetria sânilor și o formă inestetică.

Infecțiile post-operatorii reprezintă o problemă gravă care poate fi cauzată de diferiți factori, inclusiv igiena precară în timpul intervenției chirurgicale sau utilizarea instrumentelor nesterilizate. Aceste infecții pot avea consecințe grave asupra sănătății și pot necesita alte intervenții chirurgicale pentru remedierea situației.

Sângerările reprezintă o altă problemă care poate apărea în urma unei intervenții chirurgicale incorecte. Acestea pot duce la formarea de hematoame, afectând negativ rezultatele procedurii.

Necrozele și problemele de cicatrizare sunt alte complicații posibile ale augmentării mamară. Acestea pot fi cauzate de poziționarea inadecvată a implantului sau de infecții post-operatorii. Astfel de probleme pot necesita intervenții chirurgicale suplimentare și pot afecta rezultatele finale.

Este crucial ca pacienții să aibă încredere în medicul lor și să discute deschis toate preocupările și așteptările înainte de a se supune unei intervenții chirurgicale de augmentare mamară.

Încheiere

Am avut o întâlnire cu un medic chirurg estetician ale cărui nume nu poate fi dezvăluit din motive de confidențialitate. Cu regret, aceasta a fost una dintre cele mai lipsite de empatie persoane întâlnite vreodată. Fără nicio remușcare sau regret, medicul își atribuie constant vina clientei noastre, care a devenit victima neglijenței sale.

Uneori, medicii refuză să urmeze pașii necesari înainte de intervenția chirurgicală, lăsând operația să se desfășoare într-un mod hazardat. Ulterior,  își asumă responsabilitatea în funcție de modul în care pielea pacientei reacționează la incizie sau acuză pacienta că nu se vindecă din cauza propriului corp.

Blamarea corpului pacientei este ultimul lucru de care aceasta are nevoie. Eșecul operației estetice reprezintă deja o traumă emoțională și fizică.

Concluzii

Dacă ați fost victima malpraxisului medical, nu trebuie să luptați singuri. Noi suntem aici să vă susținem și să vă îndrumăm în procesul de obținere a drepturilor pe care le merități. Aveți dreptul la un tratament medical adecvat și la o procedură de augmentare mamară sigură și eficientă. În caz contrar, aveți dreptul să fiți despagubită.

Contactați-ne astăzi pentru a discuta cazul dumneavoastră și a primi consiliere legală gratuită. Suntem aici să vă ajutăm să vă recuperați și să vă redobândiți încrederea în sistemul medical și în propriul corp.

Este posibil ca aceasta să fie sursa temerii victimelor de a acționa în justiție.

Cu toate acestea, o informare adecvată și o înțelegere a procedurilor judiciare în cazurile de malpraxis pot elimina această teamă. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă redobândiți încrederea în propriul corp și stima de sine. Puteți obține compensațiile necesare pentru prejudiciile suferite. Nu ezitați să ne contactați.

Leave a Comment