Ai fost prins beat la volan? Află ce poți să faci!

Cu toate acestea, eu sunt avocat iar site-ul nu își propune să ofere consiliere psihologică ci rezolvări juridice la probleme juridice. Cum ar fi infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

DrinkingDriving-compressor

Când este infracțiune?

Dacă concentrația de alcool din sânge este mai mică de 0,80%, ți-a trecut glonțul pe la ureche. Nu o să răspunzi penal dar cu toate acestea vei răspunde contravențional, conform art. 102 alin. (3) lit. a) din O.U.G. 195/2002, și vei avea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Dacă concentrația de alcool din sânge este peste 0,80%, fapta reprezintă infracțiune conform art. 336 din Codul penal și se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

 

Dacă în etilotest valoarea alcoolului în aerul expirat este de 0,4%, cel mai probabil în sânge valoarea este de 0,8%.

O altă metodă de aproximare este introducându-ți datele pe site-ul https://www.alcooltest.ro/calculator-alcoolemie, care îți va spune care este concentrația de alcool pe care o ai în sânge (desigur, datele fiind aproximative).

Când trebuie să merg la INML pentru prelevarea de probe biologice?

Răspunsul meu este: întotdeauna, dacă ai de gând să contești contravenția.

Cu toate acestea, în articolul de față ne vom concentra doar pe latura penală, astfel că, dacă nivelul de alcool din aer este în jurul valorii de 0,4% vei fi obligat să mergi la INML.

Nu încerca nici să „îi faci tu“, mințind că ești anemic, că ai fobie de ace sau alte asemenea. Te vei alege cu două dosare penale în loc de unul și îți scazi șansele să  iei o pedeapsă neprivativă de libertate.

Cum poți să iei achitare?

Există o decizie a Curții Constituționale (732/2014) din care rezultă faptul că pentru a se reține infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului este necesară determinarea valorii alcoolemiei la momentul depistării în trafic, ci nu la momentul prelevării probelor biologice.

 

După ce ești prins în trafic și ți se detectează alcool în aerul respirat ești condus la INML unde ți se iau probe de sânge.

Cu toate acestea între momentul în care ești depistat în trafic și momentul în care ți se iau probe de sânge poate dura 10 minute, 30 de minute, o oră, două ore sau chiar mai mult, în funcție de trafic, distanța din locul în care ai fost prins până la INML, aglomerația de la INML și alte asemenea.

Astfel că în buletinul toxicologic se va determina ce alcoolemie ai avut nu în momentul în care ai fost prins, ci la o oră (să zicem) după momentul depistării, deoarece atât a durat până ai ajuns la INML și ți s-au luat probe de sânge.

 

Să ne imaginăm că la ora 22:05 ești prins în trafic sub influența alcoolului și ești condus la INML unde ți se iau probe de sânge. La ora 23:10, conform buletinului toxicologic, concentrația de alcool în sânge este de 1,10%, deci suficient pentru a fi considerat infracțiune.

Așadar, printr-un procedeu tehnic (o expertiză) trebuie să se calculeze retroactiv alcoolemia de la momentul la care șoferul a fost depistat în trafic.

Pentru a se realiza această expertiză în cadrul INML se va recolta o a doua probă de sânge la o oră după recoltarea primei.

În exemplul anterior, persoana depistată la ora 22:05 va avea prima probă de sânge recoltată la ora 23:10 iar a doua probă recoltată la ora 00:10, iar pe baza diferențelor dintre valoarea primei și celei de-a doua probe se va calcula în mod teoretic, aproximativ, care a fost valoarea alcoolemiei în sânge la momentul depistării în trafic.

 

Faza de absorbție a alcoolului este de 45 de minute în condițiile în care ai consumat alcool pe stomacul gol și de 90 de minute în condițiile în care ai consumat alimente împreună cu alcoolul.  Faza de absorbție începe de la momentul în care ai încetat să consumi alcool.

Faza de eliminare a alcoolului începe după finalizarea fazei de absorbție și durează între 6 și 10 ore, în funcție de tipul și cantitatea de alcool consumată.

Este important să înțelegi cele două faze deoarece expertiza privind calculul retroactiv al alcoolemiei are la bază un concept denumit „Curba Widmark” care funcționează doar în cadrul fazei de eliminare a alcoolului, nu și în cadrul fazei de absorbție.

Prin Hotărârea nr. 2/18.09.2015 a Consiliului Superior de Medicină Legală se stipulează faptul că pentru a se putea calcula retroactiv alcoolemia este necesar ca alcoolul să fie în faza de eliminare, adică, să fie îndeplinite cumulativ următoarele:

 • Consumul de băuturi alcoolice a încetat cu cel puțin 45 de minute înainte de incidentul rutier, în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice pe stomacul gol sau cel puțin 90 de minute în cazul în care băuturile alcoolice au fost consumate împreună cu alimentele ȘI
 • Valoarea alcoolemiei este descrescătoare, diferența între prima și cea de-a doua probă fiind de cel puțin 0,10%.

 

Totodată, este necesar ca INML să aibă la dispoziție: momentul (data, ora și minutul) evenimentului rutier, valoarea alcoolului în aerul respirat, cel puțin două probe biologice recoltate, ora încetării consumului de alcool, informații privind consumul de alimente.

 

În primul rând trebuie să te asiguri că momentul incidentului rutier este corect notat de organele de poliție. Uneori, se întâmplă  ca procesul verbal să nu se încheie imediat ce ai fost oprit în trafic, ci ulterior. Asigură-te că în procesul-verbal este indicată ora exactă la care ai fost prins conducând sub influența alcoolului.

Trebuie să știi că este relevant tipul de alcool consumat, acesta având rată de absorbție diferită în sânge.

Dacă nu poate fi demonstrat dincolo de orice dubiu rezonabil că la momentul în care ai fost identificat în trafic alcoolemia era peste 0,80% – ai scăpat.

Câteva exemple:

În cauză, inculpatul a fost depistat la ora 02:46 în trafic sub influența băuturilor alcoolice și i-au fost recoltate două probe de sânge la INML, prima la ora 04:25 iar cea de-a doua la ora 05:25, având valorile mai sus menționate.

Deoarece în faza de urmărire penală nu s-a determinat în mod concret în ce interval a consumat băuturi alcoolice inculpatul și nici ce băuturi alcoolice au fost consumate, în fața instanței s-a efectuat o expertiză avându-se în vedere 4 variante de calcul:

 • varianta I: între orele 35-02.40, inculpatul a consumat 100-150 ml whisky fără a se preciza starea reală de plenitudine a stomacului – alcoolemia fiind calculată la 1,50-1,75 %;
 • varianta II: între orele 35-02.40, inculpatul a consumat 100-150 ml whisky și a mâncat înainte la ora 02.00alcoolemia fiind calculată la 1,50-1,70%;
 • varianta III: între orele 10-02.40, inculpatul a consumat 400 g palincă de aproximativ 500/480 după ce a mâncatalcoolemia calculată fiind la 0,60 %
 • varianta IV: între orele 02.00-02.40, inculpatul a mâncat și a consumat 400 g votcă de 500/600 – alcoolemia calculată fiind la 0,70%;

 

***

 

***

Instanța a dispus achitarea inculpatului având în vedere  că nu a putut fi efectuată expertiza medico-legală pentru determinarea retroactivă a alcoolemiei, existând un dubiu cu privire la valoarea alcoolemiei la ora 22:45, dubiu ce profită inculpatului.

 

***

 

***

Ce e drept, există și situații in care instanțele de judecată nu țin cont de normele metodologice ale INML și dispun condamnarea unor inculpați în mod eronat.

Dacă vrei să fii următorul exemplu privind o soluție de achitare?

Contact

109 thoughts on “Ai fost prins beat la volan? Află ce poți să faci!”

  • Buna seara. Am fost prins si eu la volan sub influenta alcoolului si mi-a iesit in aer 0.53 dupa care m-au dus la recoltare acolo doctorul mi-a adresat niste intrebari si a observat si el si agenti de politie ca sunt lucid.
   Mentionez ca sunt la prima abatere la un dosar penal.
   Intrebarea mea este cam in cat timp voi fi instintat daca raspund penal sau scap cu o contraventie.
   Si daca voi raspunde penal se poate face ceva cu un avocat?

   Reply
   • Bună ziua,

    Între câteva zile si 5 ani, maximul termenului de prescripție.

    La 0,53 deja aveți un dosar penal. Se pune problema dacă veți obține o soluție de clasare (sau achitare), dacă veți lua amânarea aplicării pedepsei sau o soluție cu suspendare.

    Ca avocat, sunt obligat să vă spun că vă este extrem de utilă contractarea unui avocat pentru a vă gestiona cazul.

    0726279716

    Reply
    • Buna ziua !
     Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0,56 in aerul expirat , am fost urmat de polițiști la INM, in drum ne-am oprit la un bagazin consumând 2 l apa și o cafea , dupa 2 ore am ajuns la INM la care am vomitat foarte mult și am urinat , ultima proba de sange a fost la distanța de 3 ore de când am fost testat cu aparatul , sunt șanse sa îmi iasă o alcoolemie de sub 0,80?

     Reply
   • Salut eu asemenea am 1.07 în aerul respirat și nu mi-au trimis nici acum înștiințare după 6 luni.mentionez ca eram parcat și am baut si dupa ce am.parcat un cetățean a sunat la 112 și de atunci nu știu nimic.Este adevărat ca poate dura ani de zile având în vedere ca după 6 luni nu am la mina decit dovada??

    Reply
    • Bună ziua,

     Durata procesului depinde și de activitățile pe care dvs. le realizați în dosar.

     Dacă aveți nevoie de asistență juridică: 0726279716.
     Av. Toader Georgian

     Reply
  • Buna ziua, astazi am fost oprit in trafic avand o alcoolemie de 0,35 si permisul suspendat. Mi s a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis. Am o intrebare, alcoolul face parte din dosarul penal? Sau pentru el am primit doar amenda.

   Reply
   • Bună ziua,

    Cel mai probabil deja v-am răspuns pe e-mail la mesaj. De asemenea, recomandăm să ne contactați pe e-mail, această modalitate asigurând atâț confidențialitatea cât și posibilitatea unei discuții reale referitor la problemele dvs juridice.

    [email protected]

    Reply
 1. Bună ziua am o întrebare stul meu în trecut a mai avut permisul suspendat pe baza alcoolului. După ce a sat doiani jumate fără permis la lot înapoi .sa zic ca de când la ridicat sa fie în mare 2 ani …asera la oprit tot pentu ca a continuat alcool .a fost la inele. Întrebarea mea este .ce se întâmpla cu el pentru ca este la adora abatere

  Reply
   • Buna seara !am și eu o întrebare!am fost prins cu alcool la volan 0,79 in aerul expirat și la probele de sânge 1,719 prima și 1,81 a doua.exista vreo șansă să iau permisul înapoi?menționez că sa întâmplat acum 1 an și o lună treabă asta și nu mai știu nimic,am înțeles că urmează să fiu chemat la parchet dar nu știu când asta.Multumesc frumos!!

    Reply
 2. Pt. test cu alcooltester ARUB 845, rezultat 0,03 mg/l în aer alveolar expirat, poate să existe marjă de eroare a aparatului? Au urmat 2 probe biologice de sânge la S.M.L. județean în 12 august, plătite și aflate în lucru. Polițistul a sancționat prin P.Verbal cu ,,Avertisment,, și a reținut permisul de conducere până la finalizarea probelor biologice la IML, comunicând verbal că la alcoolemie de 0,0 în sânge urmează să-mi restituie permisul de conducere. Nu am contestat PV contravenție în instanță. Dvs. cum apreciați situația?

  Reply
 3. Bună! Ati putea să-mi lăsați numărul dumneavoastră de telefon sau un contact cu care aș putea să intru în legătură cu dvs mai rapid, e urgent. Mulțumesc mult!

  Reply
 4. Buna ziua, am fost oprit rezultat etilotest 0,48 rezultat proba 1,6 . In primul rand mi se pare o diferenta imensa intre probe. In al doilea rand nu mi s au luat 2 probe. Doar una. Asa a recomandat politstul. Se poate face ceva?

  Reply
   • buna ziua! am si eu o speta! am baut bere fara acool si am plecat cu masina! am duso in parcare in oras, am incuiato apoi am baut ca eram suparat din cauza unui scandal! dupa 2 3 ore cand a venit politia au vazut pe camere ca bausem si am plecat baut cu masina! dar eu i-am explicat domnule nu am baut knd am pplecat cu masina si dupa ce am lasat-o parcata, ei nimic mau testat cuyn aparstul a iesit o alcolemie mare mi-au deschis dosar penal si toate cele! ce sfat puteti sa-mi dati?

    Reply
 5. Daca mi sa retinut permisul de conducere pentru 1.12 in aerul expirat poate sami dea politia dovada de conducere pana la instanta?

  Reply
 6. Bună ziua, am avut permisul de conducere suspendat în Irlanda de Nord 1 an și 4 luni pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.Vreau să știu dacă acum pot merge cu permisul din România în Irlanda de Nord ,după ce a trecut perioada de suspendare?

  Reply
  • Bună ziua,

   Nu cunosc legislația din Irlanda de Nord.
   De principiu dacă a trecut perioada de suspendare nu există niciun motiv pentru care să nu puteți conduce.

   Reply
 7. Bună ziua ! Soțul meu a fost oprit în fața porții de un echipaj, avea o alcoolemie de 0,52. A plătit el taxa la IML, și de atunci tot așteaptă să își redobândească permisul. Menționez că fapta a avut loc în data de 2.04 .2022. Au trecut deja 6luni. Cît mai trebuie să aștepte ?

  Reply
 8. Bună ziua. Cumnatul meu a fost prins în trafic cu alcoolemia 0,4 in data de 13 septembrie, a fost dus la analize și nu au ieșit analizele nici până acum. Ce ar trebui să facă sa afle rezultatele?
  Mulțumesc

  Reply
 9. Bună ziua , aseară am fost oprit conducând sub influenta băuturilor alcoolice și mi a ieșit la proba în aerul expirat 0.5 am fost dus la analize și polițistul m a și asistentele m au îndrumat sa nu fac și a 2 proba ca am de așteptat 2 ore și ca iese mai mare , iar pe procesul verbal cu care trebuie sa ma duc sa plătesc analizele mi au scris deja alcoolemie de peste 0.80

  Reply
 10. Buna ziua . In data de 03.04.2021 am fost depistat conducand sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie de 0.44. In urma analizelor de la IML , in data de 14.02.2022 Politia Rutiera a trimis catre parchet o adresa cu recomandare de neinceperea urmaririi penale. Ce cale pot folosi pentru a urgenta actiunea procurorului de a emite rezolutia prin care imi pot recupera permisul . Am depus 5 cereri de stadiu dosar si doua cereri de audienta la prim procuror si nu am primit nici un raspuns. Dosarul se afla la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 2. Multumesc !

  Reply
  • Efectuarea unui memoriu ar fi oportun iar în lipsa pronunțării asupra acestuia o plângere pe scară ierarhică.

   Dacă doriți sa fiți asistat în dosar ma puteți contcta la 0726279716

   Reply
 11. Buna ziua, acum aproximativ o săptămână am avariat mașină vecinului (foarte ușor) pe o stradă cu uz de servitute, aceștia au ieșit și m-au agresat, împins și injurii, am parcat și am intrat în casa care era la aproximativ 75-100 metrii de locul accidentului. In casa am stat aproximativ 15-20 minute timp in care am consumat 3 beri ei 100 ml wiskey. Vecinii au chemat poliția și când am fost chemat din casa am ieșit, am suflat în etilotest, valoare 0.90, am fost și am dat probe de sânge după aproximativ 2 ore. Domnii polițiști au tot incercat să mă convingă să declar că am băut înainte de accident dar nu am vrut sa semnez acel proces verbal in care scria că am condus sub influența alcoolului. Am trecut la observații că nu am băut înainte de avarierea mașinii și nici nu am mai condus după. Aceștia s-au enervat foarte tare cum că le pierd timpul iar eu îmi fac și mai rău cu declarația dată. Întrebarea este: La ce mă pot aștepta? Dosar penal? Sau doar s-a incercat un abuz în serviciu pentru a creste domnii polițiști în grad? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  Reply
 12. Sub semnătură. Murvai Vasile Ionut
  Aș dori să fac o plângere in potriva țări Republica Cehă pentru faptul că am primit o condamnare fără să fiu anunțat și fapta am comis-o de un an de zile și nu am primit nici o citație apsolut nimic așa ceva nu este normal și este de neacceptat așa ceva m-ai ales în uniunea europeană mă adresez comisiei europene să facă dreptate pentru că au încălcat drepturile omului pentru că nu mau anunț în apsolut nici un fel eu imi

  Reply
 13. Buna ziua!
  Va rog, o lamurire: am avut permisul suspendat 90 zile pt alcoolemie (0.33).Au trecut cele 90 zile și azi când m am dus să-l ridic se pare că este prelungita perioada cu alte 30 zile( au zis că trebuia susținut un examen, de care nu am știut și nu am fost informat). Este ok așa, sau este o eroare?
  Va mulțumesc!

  Reply
 14. Am fost găsit la volan cu 0.58 alcool în aerul expirat asta s a întâmplat pe 24.04.2022 nu știu nici acum rezultatele de la probele la sânge am sunat la poliția din orașul în care am fost oprit și au zis sa merg acolo la sediu sa ma interesez și dacă nu am plătit probele va mai dura un an pana ajunge dosarul în instanță. Ce pot face pentru a grăbi situația

  Reply
 15. Vă salut cu respect, pe 08 09 22 am fost oprit de către un echipaj de politie la adresa mea, au chemat pe cei de la rutieră și mi-au pus aparatul epilotest și mi-a ieșit undeva la 0,64 în aerul pur expirat am fost dus la iml unde am făcut cele 2 probe nu știu cât mi-a ieșit în sânge , nu mam opus am respectat tot, este prima abatere de gen, și a fost vb doar de mutarea mașini gen maxim 100 de metri, voiam sa știu dacă se tine cont de cele menționate mai sus? dacă mai am șanse sa iau permisul înapoi?? Și cam cât ar ieși în sânge alcoolemia? Au trecut 2 luni și jumate și nici acum nu au dat drumul la dosar cei de la secție către udriste, dc durează asa mult sa dea drumul la dosar??? Dacă vreți sa spuneți ce se întâmplă cu permisul în cazul asta?? Va mulțumesc mult

  Reply
  • Bună ziua,

   În cazul dvs. cel mai probabil permisul va fi suspendat până la finalizarea procesului penal (care poate dura, în funcție de atitudinea dvs. procesuală, până la câțiva ani).

   Ulterior, în funcție de soluție, permisul va fi suspendat sau anulat.

   Pentru a vă oferi asistența și reprezentare juridică, ne puteți contacta pe e-mail la [email protected]

   Reply
 16. buna seara am avut o problema asemanatoare acum 2 zile am fost oprit de catre un echipaj si am facut un alcool test acesta iesind 0,44 desi eu NU am consumat alcool am fost de acord sa fac testare biologica si am inteles ca eu tre sa platesc testarea pt a urgenta urmarirea..fapta a fost in jud giurgiu iar eu sunt din bucuresti..idea este ca circa 5 minute inainte am folosit un spray pulverizator pe baza de alcool sanitar pt a mi igeniza masca de protectie pe care o scapasem din mana avand in masina parintii batrani si alte pers i am explicat agentului acest lucru dar nu ma ascultat tot insistand ca am baut poate mai devreme.. relatez ca nu am consumat alcool de foarte mult timp poate chiar ani..idea este ca am ramas fara permis si tre sa ma intorc acolo pt a plati urgentarea analizelor acelui agent…se poate face ceva sa ies din balamucul acesta mai repede?

  Reply
  • Bună dimineața,

   Vă putem ajuta să vă recuperați permisul mai repede efectuând o serie de presiuni asupra organelor de cercetare penală prin cereri și memorii, astfel încât sășse urgenteze procedura și să obțineți clasarea (raportat la analizele de sânge, dacă acestea vor ieși sub 0,8 g/l)

   Pentru asistență și reprezentare în dosar, vă rog să ne contactați la [email protected] sau 0726279716

   Reply
 17. Bună ziua am fost depistat în trafic cu 0.44 in fiolă și la sânge nu mi-au spus valorile.doar a zis că e penal..mentionez ca trusa a ajuns desigilata la I.M.l…ce se poate face ..Și ce pedeapsă aș putea primi.?

  Reply
  • Bună ziua,

   Pedeapsa legală este între 1 și 5 ani de închisoare. Pedeapsa poate fi pronunțată și sub suspendare.
   Modul de individualizare și pedeapsa depind în mod concret de persoana făptuitorului (dvs.) și modul de efectuare al infracțiunii.

   Dacă aveți nevoie de asistența juridică ne puteți contacta la [email protected] sau 0726279716

   Reply
 18. Vă salut,, am fost oprit în trafic din o patrulă,iar în urma controlului cu etilotestul mi-a ieșit 1,21 ,in aerul expirat,,Mentionez că nu am abateri și am colaborat cu ei ,, La ce as putea sa mă aștept

  Reply
  • Bună ziua,

   Vă puteți aștepta la:
   1. Începerea urmăirii penale față de dvs.;
   2. Suspendarea permisului de conducere pe perioada procesului;
   3. În funcție de apărarea dvs:
   a) Condamanrea la suspendare sub supraveghere, cu anularea permisului;
   b) Amânarea aplicării pedepsei, cu suspendarea permisului provizoriu pe 3/6 luni.

   Desigur, juridic este posibilă și o pedeapsă cu închisoarea dar mă îndoiesc că va fi cazul.

   Reply
 19. Buna ziua! Am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,08 in aerul expirat, fara alte abateri. Mi s-a deschis dosar penal. Vreau sa va intreb ce hârtie trebuie sa întocmesc și în cat timp duce înseamnă amânarea aplicării pedepsei și cum aș putea să o obțin. Mulțumesc

  Reply
  • Bună ziua,

   V-am scris și pe e-mail.

   Nu este o “hârtie” pe care o puteți întocmi ci o serie de demersuri procedurale cu care, dacă doriți, vă putem ajuta.

   Reply
   • am fost prins la volan cu alcoolemie 0,06 in aerul expirat si m ia fost retinut permisul ce trebuie sa fac mutumesc.mentinez ca nici amenda nu misa dat este normal.

    Reply
   • Bună seara as dori un sfat pe 28 mai 2022 am fost prins la volan cu o alcolemie de 0.89 etilotest menționez că am fost dus la inml și și mia ieșit 2..15 la prima și a doua mai mica am dat declarații și de atunci nu mai știu nimic

    Reply
    • Bună ziua,

     Ce sfat doriți?

     În principiu va pot răspunde la o întrebare concretă însă, într-un dosar penal un sfat este de multe ori inutil. Reprezentarea juridică însă poate face minuni.

     Pentru detalii 0726279716

     Reply
 20. Buna ziua!
  Cumnatul meu a fost prins sub influenta alcolului la volan, nu stiu detalii de valori etc, dar am inteles ceva de dosar penal si ca a primit amenda de 3000 de Ron, daca a primit amenda inseamna ca scapa de proces sau va urma si proces, multumesc si scuze pt aceasta intrebare fara detalii concrete…

  Reply
 21. Bună ziua,am fost prins băut cu 0,63 in etilotest! Pe cant timp îmi va fi anulat permisul? Pot face ceva să îl recopar mai repede?

  Reply
  • Bună ziua,

   Permisiul va fi suspendat pe tot parcursul dosarului penal (care va dura probabil câțiva ani) iar apoi va fi anulat definitiv, cu posibilitatea de a da un nou examen la 1 an dupa finalizarea procesului, dacă veți lua o condamnare.

   Ce puteti face ca să îl recuperați mai repede și probabil să evitați o condamanre este să aveți o apărare bună în dosar, ceea ce implică probabil să apelați la serviciile noastre.

   Găsiți numărul de telefon și e-mailul pe site.

   Reply
 22. Buna ziua d-le avocat! Anul trecut in mai,am facut accident cu pagube materiale ( masina mea + un auto stationat…0.98 aer , 2.11 – 1.93 sânge ) in oras mare, ziua , sofer profesionist de 26 ani transport persoane ! Am colaborat, acord de recunoastere , avut proces , primit urmatoarea sentinta cu drept de apel in 10 zile : – 1an 2 luni cu suspendare, 2 ani 6 luni sub supraveghere,60 zile muncă! As dori sa mi spuneti :merita sa fac apel , as putea spera la ceva mai usor sau sa raman cu aceasta hotarare ? Am avocat dar m-a lasat sa hotarasc eu! As mai dori o parere de la dvs! Mulțumesc

  Reply
  • Bună ziua,

   Din păcate la comentarii răspundem destul de greu. Era mai simplu dacă ne scriați pe whatsapp sau pe e-mail.

   Din punctul meu de vedere merită să faceți apel. E posibil să luați amânarea aplicării pedepsei și astfel să 1. Nu aveți cazier; 2. Nu aveți anulat permisul.

   Reply
 23. Am fost prin sub influența alcoolului in martie 2022 și anul acesta pe 9 01.a ieșit dosarul din camera preliminara dar nu se da termen .ce pot sa fac

  Reply
  • Bună ziua,

   Pentru asistentă și reprezentare în dosarele penale ne puteți scrie pe e-mail/whatsapp.

   Este destul de dificil de a vă propune o strategie pe baza unui comentariu.

   Reply
  • Bună ziua,

   Orice pedeapsă între renunțarea la aplicarea pedepsei și 5 ani de închisoare cu executare.

   Depinde de circumstanțele concrete de săvârșire a infracțiunii, de conduita dvs., de existență (sau nu) a infracțiunilor înscrise în cazierul judiciar etc.

   Pentru asistență și reprezentare în dosar 0726279716

   Reply
 24. Buna ziua, am fost oprit de Politie cu alcoolemie in aer expirat de 0,82 , m am conformat celor de la politie , mi s au luat 2 probe sange, nu stiu nivelul alcoolemie, mentionez ca nu m am opus , nu am facut accident ,nu am alte infractiuni,Ce pot sa fac ,care vor fi consecintele ?!Multumesc Si daca ma pot reprezenta singur la proces

  Reply
 25. Bună seara,
  Fiul meu a fost oprit în trafic și testat cu aparatul alcooltest, unde i-a ieșit o concentrație de 0,03% alcool. Ironia este că nu a consumat deloc alcool, nici măcar în ultimele 48 de ore
  A mers la IML, I s au recoltat probe de sânge, le a plătit, acum așteptam rezultatele.
  Întrebarea ar fi: care sunt pașii de urmat după rezultatele de la IML, rezultate care sperăm să arate că nu a consumat alcool?

  Reply
  • Bună ziua,

   Este absolut necesar să formulați plângere contravențională în termen de 15 zile de la momentul în care a fost sancționat, în caz contrar, chiar dacă rezultatele de la INML vor fi favorabile, permisul va rămâne suspendat.

   Pentru detalii pe e-mail sau la numărul de telefon del a contact.

   Reply
 26. Buna ziua , pe data de 21 ianuarie , am facut accident din urma caruia au iesit doar pagube materiale . In acel moment era ora 6 si aveam 0.78 la testarea in etilotest. Daca aleg sa colaborez acum cu un avocat , pot grabi durata procesului ? De regula am vazut ca dureaza cateva luni pana vin analizele , pana ma cheama la politie pentru declaratii , pana ajunge la judecator si tot asa ..
  Exista vreo sansa sa primesc amanarea aplicarii pedepsei in cazul in care pana acum nu am mai avut nicio problema de genul , cazierul e “curat” , am 19 ani si sunt student . Multumesc!

  Reply
 27. Bună, o întrebare. Dacă o persoana a fost oprit și luat alcolemia care ia ieșit 0.47 la alcol test, ce se poate face ?pana vn rezultatele de la iml

  Reply
 28. Buna ziua. In febr.2022, dupa un mic incident in trafic, am mers la politie, unde la etilotest mi-a iesit 0,04 alcolemie (desi nu consumasem alcool, dar foloseam dezinfectant, fiind inca in pandemie). Am facut contestatie si dintr-un viciu de procedura, actele de la tribunal au fost trimise la adresa de domiciliu, in loc de adresa de resedinta. Asfel, pentru intarziere in predarea unor documenta sau plata unei taxe, s-a luat decizia finala de continuare a suspendarii permisului (22.11.2022). Decizia a ajuns la politie in 22.12.2022, iar la mine (resedinta, unde locuiesc de 10ani), nu. La politie (in 20 febr. cand axpira termenul de 90 zile), mi-au spus ca pentru faptul ca nu am depus permisul in termenul legal de 30 zile, perioada de suspendare inceputa in 22.12.2022, cand au primit ei actele, se mareste cu inca 30 zile si ca atare, permisul il voi lua in luna mai !!!!, iar daca nu dau testul, se mai adauga 30 zile…..Mentionez ca permisul meu, se gaseste la politia circulatie cara l-a emis (Bucuresti) din octombrie 2022, deci nu aveam cum sa-l predau !!!!! la politia din Pitesti unde am resedinta si unde a avut loc incidentul. Sunt complet ametit de birocratia aceasta. Aveti un sfat si pentru mine? Va rog. Multumesc.

  Reply
  • Extrem de interesantă speță.

   Într-adevăr NU trebuia să predați permisul din moment ce nu era în posesia dvs. Dacă v-a fost reținut în București, ar trebui să fie deja la Pitești, fiind transferat.

   Deci, e predat.

   Depuneți o cerere scrisă pentru a vi-l elibera, motivat de faptul că este depus.

   Nu îl puteați ridica dvs. de la București (dacă dintr-o eroare a rămas acolo) și să îl duceti la Pitești (pentru că nu vi-l elibera).

   Reply
 29. Bună ziua,am făcut un accident specific că nu din vina mea și eram băut și am avut 0,86 in aerul expirat și permisul suspendat pe 90 de zile tot pentru alcool 0,36 in aerul expirat . Asta acum aproximativ 2 ani și de atunci nu mai știu nimic.

  Reply
 30. Bună ziua, soțul meu a fost depistat aseară cu o alcolemie de 0,36mg in aerul expirat, i să dat o amendă și suspendarea permisului pentru 90 de zile, fără probe biologice, întrebarea mea este, se poate redobîndi permisul înainte de aceste 90 de zile?Si daca da cum?Vă mulțumesc.

  Reply
  • Bună ziua,

   Soțul dvs. putea formula o plângere contravențională.

   Din păcate, nu verificăm atât de frecvent mesajele pe site (deoarece o facem gratuit și încercăm să dăm prioritate clienților).

   Reply
 31. Bună seara! Pe 22 Noiembrie, anul trecut, adică acum 6 luni și câteva zile, am fost suprins de un echipaj de poliție, staționat fiind și am fost supus testului pentru alcoolemie. In aparat mi a ieșit 0.81, iar rezultatele la sânge au arătat, 1,23 prima proba cu 1.01 la a doua. Menționez ca ca in declarație am specificat faptul ca am condus pe o distanța foarte scurta, sub 100 m, iar locul unde Oprisem, era la rudele mele unde urma sa aștept pana venea prietena mea după mine. Am mers pe recunoaștere, iar acum 2 zile am fost in tribunal, dar nu am primit sentința. Exista șanse sa nu mi se anuleze permisul? Menționez ca am și C-E, atestate profesionale și am 22 ani. Este prima abatere. Asta este tot ce ma interesează și bineînțeles cât mai poate dura! Doamna avocat îmi garantează ca nu o sa mi anuleze permisul, dar nu știu ce sa cred.

  Reply
 32. Am fost prins in trafic cu 0.46,alcool în aerul expirat in sange mia iesit la prima probă 1,04 iar la a doua probă 0.83,ce pot să fac,vă mulțumesc frumos

  Reply
 33. Buna seara, pe data de 11/07 am fost oprit de un echipaj de politie la 500m de casa, am fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0.09g (am sustinut ca nu am consumat alcool) si am mers la prelevare de probe biologice. M-i s-a prelevat o singura proba (la solicitarea politistului).
  Am facut deja contestatia, vineri urmeaza sa merg sa imi ridic “plasticul”.aceasta se bazeaza pe consum de “salata si castraveti de la otet – 100% real)
  Nu sunt foarte sigur de rezultatul probei din sange deoarece seara am consumat ceva alcool (asta i-am spus si domului politist).
  Pot contesta si faptul ca s-a prelevat o singura proba si nu doau conform procedurii? Trebuie sa mai achit amenda?

  Reply
 34. Am fost oprit la filtru pe data de 16/04/2022
  0,42 in aer
  La primul test de sange am aflat de la doamna care are dosarul meu ca a fost peste 0,8 iar la al doilea test sub 0,8 si dosarul merge mai departe
  Am permis de peste 32 ani si nu am avut nici o abatere majora
  De atunci numai stiu nimic
  Daca pot merge la un avocat sa grabeasca procedura
  Va multumesc frumos anticipat Catalin

  Reply
  • Bună ziua,

   Cel mai probabil deja v-am răspuns pe e-mail la mesaj. De asemenea, recomandăm să ne contactați pe e-mail, această modalitate asigurând atâț confidențialitatea cât și posibilitatea unei discuții reale referitor la problemele dvs juridice.

   [email protected]

   Reply
 35. Buna ziua am fost depistat 0,08 in aerul expirat mi sa prelevat două probe de sînge la prima a ieșit 0,10 iar la a doua 0,00 ce ar trebui sa fac mi se reține permisul 90 zile?

  Reply
  • Bună ziua,

   Cel mai probabil deja v-am răspuns pe e-mail la mesaj. De asemenea, recomandăm să ne contactați pe e-mail, această modalitate asigurând atâț confidențialitatea cât și posibilitatea unei discuții reale referitor la problemele dvs juridice.

   [email protected]

   Reply
 36. Bună ziua, în data de 30 09 2023 ma oprit un echipaj și am avut 0,84 în aerul expirat, am mers la sânge mi sau luat doua probe acum încă aștept rezultatul. Mi am angajat un avocat pentru apărare, sunt la prima abatere fără amenzi fara nimic as dori și părerea dumneavoastră dacă aveți timp sa îmi răspundeți, credeți ca as avea vreo șansă să scap cu permisul fără sa îmi fie anulat? Se tine cont ca am un copil de 2 ani și unul care urmează sa apară prin aprilie? Sunt singurul șofer din familie și chiar am mare nevoie de permis. Va mulțumesc pentru timpul acordat.

  Reply
  • Bună ziua,

   Cel mai probabil deja v-am răspuns pe e-mail la mesaj. De asemenea, recomandăm să ne contactați pe e-mail, această modalitate asigurând atâț confidențialitatea cât și posibilitatea unei discuții reale referitor la problemele dvs juridice.

   [email protected]

   Reply
  • Bună ziua,

   Cel mai probabil deja v-am răspuns pe e-mail la mesaj. De asemenea, recomandăm să ne contactați pe e-mail, această modalitate asigurând atâț confidențialitatea cât și posibilitatea unei discuții reale referitor la problemele dvs juridice.

   [email protected]

   Reply
 37. Bună seara, dacă am consumat un pahar /250 ml de vin roze 7,5% alc și o bere 4,5% alc, și în etilotest a iesit 00,00 in sange mai poate iesi ceva?
  Mulțumesc!

  Reply
  • Bună ziua,

   Cel mai probabil deja v-am răspuns pe e-mail la mesaj. De asemenea, recomandăm să ne contactați pe e-mail, această modalitate asigurând atâț confidențialitatea cât și posibilitatea unei discuții reale referitor la problemele dvs juridice.

   [email protected]

   Reply

Leave a Comment